magento

Gebrek aan schotkracht breekt G.V.V.V. A2 op

Toegevoegd op 10 april 2016 om 00:00 door Guus Fennema
Whatsapp Facebook Twitter


Gebrek aan schotkracht breekt G.V.V.V. A2 op
Op het mooie tijdstip van kwart over vier konden we aan de slag tegen Jonathan. Met precies 11 spelers, dus de opstelling was snel duidelijk. Na de 0-0 van vorige week en het verlies in de heenwedstrijd tegen Jonathan in een bizarre wedstrijd was de wil om te winnen vandaag bij iedereen aanwezig. En dat lieten de blauwen vanaf het eerste moment zien. Binnen een minuut schoot Thomas uit een corner net over. En vlak daarna kon Jesse aanleggen maar zijn schot miste net de juiste richting. Na 6 minuten een vrije trap van Jesse, Thomas nam deze in een keer op de pantoffel, maar via een verdediger werd de 3e corner verdiend. En twee minuten later trok Luuk mee naar voren, bereikte Jesse die nu de bal ineens richting doel liet vertrekken, maar ook zijn schot ging rakelings naast. Kortom, een prima begin, maar wel weinig rendement.
Tja, en de eerste de beste uitval van Jonathan? Dat was een schot vanuit een afgeslagen corner, de bal ging over Niels heen en verdween precies onder de lat: 0-1.
Mouwen opstropen dan maar. En dat deden de blauwen. Binnen drie minuten was de achterstand weer ongedaan gemaakt. Een ingooi bereikte Luuk, zijn schot werd een voorzet, kwam bij Max, die mooi voorzette en Luuk kon bij de 2e paal de gelijkmaker inkoppen: 1-1.
Beide teams gaven de nodige ruimte weg, zodat er vrijuit gevoetbald kon worden. Dat was dus ook attent zijn bij tegenstoten, ook voor de voorhoede. Bij een corner van Jonathan was het dan ook Nabil die de bal net op tijd van de lijn haalde. Een uitval van G.V.V.V. na 20 minuten liet een mooi combinatie zien, Nabil werd door Jeroen vrij gezet voor de keeper maar zijn schot werd naast getikt. En even later gebruikte Thomas zijn lichaam goed, ging door, legde vanaf de achterlijn de bal terug op Nabil, maar weer tikte de keeper de bal over. Genoeg mogelijkheden dus om een voorsprong op het bord te zetten. Zo ook na een half uur bij een corner, maar nu schoot Luuk millimeters naast.
En dan weer Jonathan met een uitval. Niet attent mee verdedigen, een snel afstandsschot en de bal stuiterde net voor Niels op en verdween in de goal: 1-2.
Het bleef op en neer golven, Thomas werd weggestuurd door Jeroen, maar wederom verdween zijn schot naast de goal. En ja, het wordt eentonig, maar een counter van Jonathan, en een prachtige kegel verdween langs Niels: 1-3.
Tegen de verhouding, absoluut, maar als je zelf de kansen niet benut krijg je de knip op de neus. Vlak voor rust kon Thomas nog de spanning terugbrengen, maar ook nu kon de keeper redden.

Tijd voor een moment van rust. Even de koppen bij elkaar, bespreken waar het fout ging, en proberen dan maar om nu de kansen wel te gaan benutten. En dat was ook absoluut te zien. Ondanks dat we veel ruimte weggaven - en met een aanvallend middenveld is dat ook geen verrassing, al blijft het jammer dat veel spelers wel mee willen in de aanval, maar te laat reageren bij balverlies - bleven de kansen het eerste kwartier komen.
Rico ging diep en kwam net niet verder dan een corner, Luuk schoot net over uit de draai, voordat Thomas dan toch echt de 2-3 aantekende, met een strak schot onder de keeper door.
De spanning was terug. G.V.V.V. ging op jacht naar de gelijkmaker, maar Jonathan bleef gevaarlijk in de uitvallen. Niels moest met een uiterste inspanning een grotere achterstand voorkomen. Helaas schoot het hierbij in zijn rug, en gaande weg werd dat er niet beter op. Maar ja, met 11 man valt er niet veel te wisselen.
Aan de andere kant zette Jeroen sterk door, was drie maal net eerder bij de bal dan de tegenstander, haalde uit, de bal verdween langs de keeper naar de hoek, Nabil kon de bal nog wel oppikken, maar net geen richting meer geven. Uit de corner die volgde schoot Jeroen met een mooie uithaal op de lat! En terwijl de gelijkmaker dus niet viel..... drukte Jonathan de 2-4 in de goal.
Super jammer, en dat was ook de beslissing. Het laatste kwartier was bij iedereen het beste er af. Echte kansen bleven uit. Dat Jonathan nog de 5e er in prikte was meer pech, de scheids gaf bij buitenspel voordeel aan ons, maar Niels stond helemaal vast en zag zijn bal bij een tegenstander komen en kon ook niet meer ingrijpen. Einde oefening voor hem en de laatste 5 minuten moesten we dan toch met zijn tienen door.

Zo eindigde deze partij teleurstellend met een nederlaag. Onnodig, want als we nu de kansen net zo effectief hadden benut als Jonathan hadden we gewonnen. Maar ja, als telt niet, en dus is het aan ons om in de drie resterende wedstrijden nog wel een paar punten te gaan pakken. Anders eindigt het seizoen wel teleurstellend.
Maar zover is het niet, volgende week gewoon naar Soesterberg, hopelijk nu met voldoende spelers (dat is de laatste weken laat ik maar zeggen niet optimaal) en drie punten pakken.

G.V.V.V. A2 - Jonathan A4 2-5 (1-3)
9. Jonathan 0-1; 12. Luuk 1-1; 29. Jonathan 1-2; 33. Jonathan 1-3; 60. Thomas 2-3; 71. Jonathan 2-4; 85. Jonathan 2-5
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento