magento

Slechts 1 punt G.V.V.V A2 in bloedstollende 0-0

Toegevoegd op 9 april 2016 om 00:00 door Guus Fennema
Whatsapp Facebook Twitter


Slechts 1 punt G.V.V.V A2 in bloedstollende 0-0
Je hebt van die wedstrijden die lopen zoals vooraf verwacht, maar voetbal is nu eenmaal niet voorspelbaar. Dat kan zeker als conclusie getrokken worden toen de rookwolken na het duel tussen Hoogland A6 en G.V.V.V. A2 waren opgetrokken. Want als je speelt tegen de nummer laatst in de competitie die nog maar 1 keer had gewonnen, en je staat zelf vierde, dan zou je een winstpartij voor de nummer 4 verwachten, al dan niet moeizaam. Van onderschatting was in ieder geval geen sprake, en dat bleek vanaf het beginsignaal. G.V.V.V. speelde volle bak en probeerde al snel Hoogland vast te zetten en met combinatiespel uit elkaar te spelen. Na 4 minuten had Max al net de bal over de lat gekegeld. En bij aanvallend spelen moet je niet vergeten alert te zijn bij counters, en na 6 minuten moest keeper Niels al reddend optreden. Een van de spaarzame uitvallen van Hoogland in de eerste helft.
G.V.V.V. ging in hoog tempo verder. Voordat er een kwartier om was schoot Thomas uit een corner voorlangs, en Nabil ook na voorzet Thomas, wederom Thomas schoot net over en schoot Max uit een vrije trap op de binnenkant paal. Maar goed, bijna is niet helemaal, dus nog steeds 0-0.
En G.V.V.V. ging verder. Mike zette voor, Maks raakte net niet, Nabil wel, maar bal werd van de lijn gehaald. Thomas ging om de keeper, maar schoot met links net voorlangs. Een voorzet van Max werd door Nabil net naast gekegeld.
Hoe dan ook, de kansen waren te veel in aantal om allemaal op te schrijven, maar toen de rust aanbrak stond het nog steeds 0-0, en dat was een wonder, Hoogland was er blij mee.

Voor de tweede helft dan maar rustig blijven, doorzetten, attent blijven om mogelijke tegenstoten, en een doelpunt maken.
Makkelijk gezegd, maar moeilijker uitvoerbaar bleek. Al begon G.V.V.V. weer voortvarend, Hoogland bedacht dat het vandaag wel is een stuntje zou kunnen verzorgen en deed waar mogelijk prima mee. Na 5 minuten moest Niels een ultieme redding verrichten om de bal nog met de vingertoppen uit het doel te houden en uit de corner die volgde moest hij weer reddend optreden. Uit een tegenstoot was Thomas dicht bij een doelpunt, maar nu was de keeper van Hoogland bij de les.
De tweede helft zouden de keepers zich in ieder geval gaan onderscheiden. De kracht vloeide langzaam aan een beetje weg bij G.V.V.V., en Hoogland probeerde naar vermogen mee te voetballen. Gedurende 20 minuten waren de teams aan elkaar gewaagd, al bleven de blauwen het meest in balbezit.
Voor de toeschouwers was het in ieder geval een boeiende pot, geen moment verveling, strijdende teams en een goed leidende scheids. En de laatste 20 minuten werd het zenuwslopend.
G.V.V.V. gooide nog maar eens een schepje er boven op. Thomas begon het slotoffensief met een schot op de paal. Niels redde weer op een vlammend schot van Hoogland. Een prachtige omhaal van Thomas belandde weer ... ja, op de paal. Schoten gingen net naast, werden geblokt, counters werden onschadelijk gemaakt met de laatste krachtsinspanningen. Mike moest bijna even aan het zuurstof, zo leeg was hij gespeeld. Toch ging hij in de laatste minuut weer mee, ramde de bal met alles wat nog in hem zat richting goal, de nagels van de keeper raakte de bal, die wederom weer op de binnenkant van de paal belandde.
Terwijl de scheids op zijn horloge keek volgde de laatste tegenstoot van Hoogland, de bal werd teruggelegd, en tot opluchting van alle blauwe aanhang verdween de bal een millimeter naast de goal.

Daarmee eindigde deze pot in 0-0. Saai was het niet, iedereen was tot het uiterste gegaan, veel mooie dingen gezien, maar een doelpunt mocht vandaag niet vallen. Dat hadden we volop aan ons zelf te wijten in de eerste helft, maar de keepers kregen deze wedstrijd toch een speciale vermelding. Een zinderende bloedstollende sportieve brilstand als punt achter deze wedstrijd.
Volgende week dan maar weer verder!

Hoogland A6 - G.V.V.V. A2 0-0 (0-0)
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento