magento

Zwakke pot levert 3 punten op voor G.V.V.V. A2

Toegevoegd op 17 april 2016 om 00:00 door Guus Fennema
Whatsapp Facebook Twitter


Zwakke pot levert 3 punten op voor G.V.V.V. A2
Langzaam aan komt het einde van de competitie in zicht. Nog twee uitduels en een thuisduel voor de boeg, naast de nummers 1 en 2 was dat vandaag laagvlieger 't Vliegdorp uit Soesterberg.
Op een mooie accommodatie met een slecht kunstgrasveld - tenminste, daar waarschuwde de scheids ons voor, en gezien de schaafwonden na afloop terecht - trok de blauwe brigade ten strijde. Jelmer was gastkeeper, Niels had nog te veel last van de blessure van vorige week, en Jeroen en Mike (H) waren verhinderd, en Tim helaas langdurig uitgeschakeld, dus 10 spelers in het veld er bij en Niels had als superreserve een bank voor hem alleen.
G.V.V.V. ging fel van start, nam het initiatief en zette 't Vliegdorp volledig vast. Net als de afgelopen weken leverde dat in het eerste kwartier al prima kansen op.
Thomas zette Nabil vrij voor de keeper, maar zijn schot (met links) werd van de lijn gehaald. Jelmer had een prachtige uittrap, gedragen door de wind kwam deze meteen al bij Nabil, maar ook nu trof hij geen doel maar de keeper. Wederom een aanval, over rechts, Jesse zette voor, en Nabil zag voor de derde keer de bal niet in het doel gaan. Mike stoomde op, zette goed door, trok de bal terug, maar er was niemand om af te ronden. En tot slot de mooiste aanval, Max zette druk en ontfutselde de bal, gaf meteen af aan Mike, diens voorzet werd door Thomas twee millimeter naast de paal gekopt (en ja, de verkeerde kant!). Kortom, het had zeker 0-2 kunnen en moeten staan, maar net als de afgelopen weken stond het na veel kansen gewoon 0-0.
't Vliegdorp kon daar niets tegen over zetten. Daarvoor speelde het te onnauwkeurig. Na een kwartier ging de blauwe storm echter liggen. Ook wij werden slordig, stonden regelmatig buitenspel, en kozen steeds minder voor de makkelijke oplossing. Toch kwamen de blauwen op voorsprong. Luuk trok zoals vaker mee naar voren, Nabil speelde zich vrij en gaf op links, Luuk trok strak voor en Maks gleed de bal mooi hoog in het doel in: 0-1. Een prima doelpunt en terechte voorsprong!
En G.V.V.V. ging door. Wederom Maks was dichtbij een doelpunt met een mooi schot ineens, maar de keeper zat er goed bij.
Ach, en als je dus niet scoort.... inderdaad, de lezer voelt het al aankomen, valt - heel knullig - de gelijkmaker. Maks had de bal, zag geen oplossing, speelde terug, maar net niet naar de juiste speler, en dus kon de spits van 't Vliegdorp de bal onder Jelmer door punteren en stond het 1-1.
G.V.V.V. probeerde de draad weer op te pakken. Dat lukte nog redelijk. Nabil ontsnapte weer, zette Maks vrij, die de reuzenkans naast pegelde. Weer Nabil, goed gekeken, teruggelegd naar Djery, maar zijn schot ging rakelings over. En als laatste wapenfeit zette Mike maar weer eens een rush in, ging de combi met Jesse aan, kreeg hem terug maar net voor zijn verkeerde been, en het schot wat volgde kon van de lijn worden gehaald door een speler en verdween in de handen van de keeper.

Tja, gebrek aan schotkracht brak ons al twee weken op, het was de bedoeling dat het nu de derde keer wel eens zou lukken. Met volle moed dan maar de tweede helft in.
Die begon goed. Een snelle ingooi, Thomas ging er van tussen, maar zijn schot ging via de keeper over. Maar blijkbaar het 't Vliegdorp ook wat moed gekregen, en de tweede volgende aanvallen waren voor hun. Eerst werd naast geschoten, en de tweede keer verdween de bal via de paal weer het veld in. Daar kwamen we goed weg. Inmiddels stond 't Vliegdorp achterin op een lijn te verdedigen, en dat was voor onze voorhoede toch wel een probleem. Wellicht waren we te snel, of keken we gewoon niet goed, in ieder geval ging de vlag (bijna altijd terecht) omhoog. Tot frustratie van onze aanvallers, dat wel.
Maar als het goed ging, was het ook gevaarlijk. Sterker nog, Max werd op rechts weggestuurd, zeker geen buitenspel ondanks het vlagsignaal, mocht doorgaan, en rondde keurig af met links langs de keeper: 1-2.
En eigenlijk was dat de laatste echte fatsoenlijke aanval. Het spel werd met de minuut slechter. Er werd niet gecombineerd, veelal werd de moeilijkste oplossing gekozen, tegenstanders mochten vrij weglopen, in de aanval stonden we vaak zoals gezegd buitenspel, of we gingen de discussie met de scheids maar eens aan. Daar wordt het allemaal niet beter van natuurlijk. Desondanks volgden nog wat halve kansen. En naarmate de wedstrijd verstreek bedacht 't Vliegdorp nog een kans te maken en zette nog enkele keren met de moed der wanhoop aan. Maar uiteindelijk misten die schoten net de juiste richting.

Zo eindigde deze wedstrijd in een verdiende overwinning, maar het was weer met bloed, zweet en tranen, die laatsten mede vanwege het vertoonde spel.
Nog twee potjes, tegen de top 2, dus mooie gelegenheden om te laten zien wat we kunnen.
Wellicht helpt ook een training hierbij, want de laatste weken is de opkomst dramatisch, en om nu te zeggen dat jullie hierdoor beter gaan spelen.... Voor de trainers is het in ieder geval wel zo, dat ook wij besloten hebben niet meer op te draven als er zes of minder spelers zijn. Maar we gaan er van uit dat jullie er nog steeds zin in hebben en laten ons woensdag graag verrassen (positief).

't Vliegdorp A1 - G.V.V.V. A2 1-2 (1-1)
23. Maks 0-1; 36. 't Vliegdorp 1-1; 51. Max 1-2
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento