magento

Winst G.V.V.V. A2 in wedstrijd met uiteindelijk alleen maar verliezers

Toegevoegd op 10 mei 2016 om 00:00 door Guus Fennema
Whatsapp Facebook Twitter


Winst G.V.V.V. A2 in wedstrijd met uiteindelijk alleen maar verliezers
Met een hier en daar wat aangepaste opstelling (o.a. een extra man op het middenveld) begonnen wij de wedstrijd tegen de nummer 2 uit de competitie. De uitwedstrijd werd met 5-4 verloren. Met de nog resterende 3 wedstrijden tegen de nummer 1, nummer 2 en de nummer 11 hadden we ons een doel gesteld om toch minimaal 5 punten te gaan halen.

De blauwen gingen scherp en goed van start, zo leek het. Jeroen kreeg via een eerste corner een mooie kans om te koppen maar zijn inzet ging helaas net naast het doel.
Helaas was het VOP die de score opende in de 6de minuut: 0-1.
We waren hierdoor wel even wakker geschud want na deze tegenvallende tegen goal begon het te lopen. Er volgde een aantal mooie aanvallen van de kant van G.V.V.V.
Een mooie snelle uitbraak via Max die de bal gaf aan Jesse. Jesse gaf hem voor en Thomas kopte de bal naast. Nog geen 2 minuten later kreeg Mike de K. de bal en kon vanaf het midden van het veld gewoon recht doorlopen richting het goal. Helaas ging ook deze inzet net naast. Maar goed, we werden gevaarlijker, en daar ging het om.
De volgende actie was een hele mooie diepe bal van Jesse op de vrijstaande Nabil. Nabil gaf de bal voor op Thomas die een, ik mag wel zeggen 100% kans niet wist te verzilveren.
Na ongeveer 20 minuten voetballen kreeg Jeroen de kans om via een afstandsschot te scoren en dit keer met succes. We stonden weer gelijk: 1-1.
Het begon steeds beter te lopen. Kort na de gelijkmaker kregen wij een vrij trap aan de rechtse kant van het veld. Zoals afgesproken is dat een klusje voor Max die via een mooie Max curve deze bal erin moet kunnen schieten. Achter de bal stonden Max en Mike de K. maar uiteindelijk nam Max de bal en wist deze inderdaad via de bekende Max curve in de goal te krijgen: 2-1.
Nog geen 3 minuten hierna kreeg VOP een vrije trap. Jelmer stond in de goal. De vrije trap werd genomen en Jelmer liet hem gewoon langs hem heen gaan omdat hij denk ik dacht dat hij naast zou gaan. Gelukkig stond daar nog een doelpaal in de weg die de gelijkmaker kon voorkomen.
De duels werden steeds grimmiger wat resulteerde in een gele kaart voor Jesse en dus moesten wij 10 minuten met 10 man verder. Maar ondanks dat ging G.V.V.V. gewoon door met waar ze mee bezig waren.
Via een uitbraak over rechts kwam Mike de K. in balbezit. Hij had een prachtige voorzet in de gedachten en die kwam er dan ook, maar deze voorzet ging zo over alles en iedereen heen en ..... eindige in het net: 3-1.
Na deze goal kreeg VOP via een paar corners een aantal kansjes maar gelukkig werd hier niet uit gescoord. Na een half uur kwam Mike H. in het veld om de laatste man positie van Luuk over te nemen. Ere volgde wederom een aantal kansen van GVVV.
Zowel Mike de K. als ook Thomas kregen naar een paar geweldige kansen maar helaas werden deze niet omgezet in een doelpunt. Er werd zelfs nog een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.
Via een soort van halve omhaal probeerde Nabil de bal in het goal te schieten maar hij raakte de bal niet helemaal goed. Gelukkig stond daar Mike de K. die deze kans niet onbenut liet en wist de 4-1 op het scorebord te zetten.
We waren nog niet klaar want via een pass van Nabil op Jeroen kwam de bal uiteindelijk bij Thomas terecht. Dit keer was Thomas wel scherp en wist de 5-1 te scoren.

In de rust werd aangegeven dat we gewoon zo door moeten gaan en niet teveel mee moeten gaan in de negatieve toestanden van onze tegenstander. Een aantal spelers van VOP liepen namelijk de hele wedstrijd op de leiding, elkaar en de tegenstander te schelden. Probeer je energie te gebruiken voor positieve dingen en concentreer je op je eigen spel.
De 2de helft begon zoals de 1ste eindigde. Een mooie aanval via Max op Nabil die helaas in buitenspel positie stond.
In de 3e minuut van de 2e helft ging het mis. Mike de K. gaf een bal breed maar deze kwam helaas terecht bij een VOP speler. Die wist hier wel raad mee en passeerde onze Jelmer: 5-2. VOP werd sterker en wij waren het even kwijt.
Nog geen 4 minuten later werd er een overtreding gemaakt in de 16 en de scheidsrechter wees naar de stip. Een penalty voor VOP die er ook in ging: 5-3. Zo gaat het hard.
Thomas maakte een overtreding op een VOP-er met als gevolg ook een gele kaart voor hem. Dus nogmaals met 10 man maar in deze situatie was dat een stuk lastiger dan tijdens de gele kaart van Jesse. Er volgde een vrije trap voor VOP. Ik denk dat de bal op ongeveer 30 meter van de goal lag dus dat zou normaal geen probleem moeten zijn maar niets was minder waar. De bal vloog zo in het net: 5-4.
Het zou toch niet gebeuren dat wij deze voorsprong zomaar uit handen geven !!!
Na 10 minuten billen knijpen mocht Thomas het veld weer in. Max ging er uit en op zijn plaats kwam Luuk te staan. We waren weer met 11 man.
Er kwam al snel een mooie voorzet van Nabil op Maks die raakte de bal niet goed genoeg met zijn hoofd om de stand op 6-4 te zetten. Dit was overigens de zelfde Maks die tijdens deze 2e helft een voorzet gaf met zijn linkse voet. Hij zegt tijdens de training altijd “dat kan ik niet” maar hij kan het dus wel. Gewoon blijven doen Maks.
Thomas wist nog de lat te raken maar kreeg kort daarna nog een volgende kans die hij wist te verzilveren. Gelukkig was het weer 6-4 en konden we weer een beetje rustiger gaan ademhalen.

Helaas werd de wedstrijd steeds grimmiger. Enerzijds door het bijna weggeven van de 5-1 voorsprong die wij in de 1e helft hadden opgebouwd (VOP geloofde er toen weer in) en anderzijds het gescheld en gezeur van de tegenstander tegen alles en iedereen.
Tijdens een uitbraak van VOP ging het mis. Djeri maakte een fikse overtreding en verontschuldigde zich vervolgens netjes bij zijn tegenstander maar toen kwam daar de aanvoerder van VOP aanlopen en die riep iets wat het daglicht niet kan verdragen. Ik wil het zelfs niet herhalen. Djeri liep al weg maar toen hij dit hoorde sloegen de stoppen even door bij een aantal van ons en later ook bij een aantal VOP spelers.
Het was een grote chaos met alleen maar verliezers. De wedstrijd werd terecht gestaakt.
Na overleg tussen het bestuur van G.V.V.V., de scheidsrechter en de spelers heeft VOP aangeven dat wij de 3 punten zouden krijgen. Gezien het voetbal hadden wij hier ook recht op.
Het was gelukkig niet nodig om de laatste 8 of 9 minuten uit te spelen.
Zoals gezegd, wij hadden gewonnen maar het totale gevoel was heel slechts en dat was echt jammer.

Van de minimaal 5 te behalen punten zijn er dus nu al 3 binnen. Dat is een goed begin.

G.V.V.V. A2 - VOP A4
6. VOP 0-1; 18. Jeroen 1-1; 20. Max 2-1; 25. Mike de K. 3-1; 41. Mike de K. 4-1; 43. Thomas 5-1; 49. VOP 5-2; 52. VOP 5-3; 57. VOP 5-4; 69. Thomas 6-4;
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento