magento

G.V.V.V. A2 sluit jeugdperiode af met driepunter

Toegevoegd op 22 mei 2016 om 00:00 door Guus Fennema
Whatsapp Facebook Twitter


G.V.V.V. A2 sluit jeugdperiode af met driepunter
Zaterdag 21 mei 2016 kan de boeken in als een gedenkwaardige zaterdag. Dat ging eigenlijk een beetje ongemerkt. Laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Roda'46 uit Leusden. De nummer laatste in onze competitie, maar dat zijn voor ons altijd de lastigste wedstrijden. Alhoewel, vorige week tegen kampioen Quick 1890 was het ook een wedstrijd om snel te vergeten. Na de 13-1 nederlaag tegen de terechte kampioen, dat zeker, vielen aan die wedstrijd niet veel meer zinnige woorden te besteden als in deze twee zinnen, nou ja, misschien dan nog het doelpunt van Jeroen, al was het maar voor de statistieken.
Terug naar vandaag dan, zoals gezegd de laatste wapenfeiten van dit seizoen. Ongeveer een wedstrijd om des keizers baard, al konden wij nog vierde worden, en dat zou een mooie plek zijn. Maar deze wedstrijd betekende meteen ook het einde van een tijdperk, als jeugdspeler van G.V.V.V., voor veel spelers al als pupil ooit begonnen, of later ingestapt als C junior.
Met deze wedstrijd werd meteen een punt gezet voor een aantal spelers aan hun voetbalcarrière. Voor 8 anderen is het een puntkomma, zij gaan als senior hun loopbaan vervolgen en nog twee spelers laten we nog achter in de jeugd.

Eerst maar even terug naar de wedstrijd. Het seizoen had zijn tol geëist. We hadden nog 10 spelers, en aangevuld met Sven uit de B2 konden we in ieder geval starten met 11. Hopen maar dat iedereen de eindstreep zou halen. Al snel bleek dat het wel eens een eenvoudige middag kon worden. G.V.V.V. had het initiatief, liet de bal redelijk goed rondgaan, en Roda was steeds een stapje te laat. Na 4 minuten kon Mike de K uit een corner al de 0-1 binnenkoppen. Blauw was de bovenliggende partij en na 10 minuten werd de bal op de stip gelegd toen Nabil van zijn sokken werd gelopen. Hij benutte deze zelf en zo was het al snel 0-2.
En na ruim een kwartier de zoveelste corner, Nabil legde deze keurig voor de pot en weer Mike de K was er als de kippen bij voor de 0-3. Zo ging het snel.
Het was toch wel aardig warm op het kunstgrasveld, en G.V.V.V. liet de teugels wat vieren. Af en toe kwam Roda er iets uit, maar veel dreiging had het niet. Na een half uur dan toch even niet opletten, de spits kon er van tussen en de 1-3 werd in de verre hoek geplaatst. G.V.V.V. zette weer even aan. Mike H had een mooie kans maar zag zijn schot eerst door de keeper gestopt worden en in de rebound over gaan. Jesse knalde nog op de lat, en die rebound werd knap door Jeroen gemist met een schot buitenkant rechts voorlangs de goal.
Op slag van rust ging Djery dan nog een keer op avontuur, hij speelde Nabil aan, die de 1-4 beheerst achter de keeper plaatste.
Na de rust viel er minder te beleven. Na wat kansjes voor G.V.V.V. gooide Roda meer opportunisme in het spel. Inmiddels waren de blauwen een beetje in slaap gesust en gelukkig verdween een schot op de paal in plaats van in de goal. Maar ook onze 5e had kunnen vallen: Leon was er dichtbij maar ook hij schoot op de paal. Het laatste kwartier was weer bijzonder. Nadat Mike H nog een bal van de lijn haalde, kon een kwartier voor tijd Sven een mooie bal op Nabil geven en was het 1-5. Kat in het bakkie toch? Nee? Met een 1-5 voorsprong? In zeven minuten tijd was het van 1-5 ineens 4-5. Het was een zooitje bij de blauwen, persoonlijke duels verloren, uit positie staan, niet mee verdedigen,nou ja, dat soort zaken. Gelukkig was de tijd te kort en bleef het bij een terechte, maar uiteindelijk toch nog hele moeizame overwinning. Maar wel drie punten, een vierde plek in de competitie en dat is toch netjes.

Zoals gezegd, een tijdperk was hiermee afgesloten. Een bijzonder en grillig seizoen, gestart met 15 spelers, was voorbij.
Er werd bij regelmaat goed gevoetbald. We konden dit seizoen in principe van iedereen winnen. Van de top 6 werd alleen van Jonathan niet gewonnen.
Nabil werd topscoorder met een mooi aantal van 20 doelpunten, op afstand gevolgd door Thomas en Mike de K met 8 doelpunten. Mede hierdoor sloten we het seizoen af met een doelsaldo van +4, en dat is ook wel eens anders geweest. Overigens, met 64 doelpunten waren we de op een na meest scorende ploeg, alleen kampioen Quick scoorde (ruim) meer.

In de winterstop namen we afscheid van Stan, en kon ook Tim wegens lichamelijke klachten het seizoen niet verder voortzetten en Ayoub haakte snel weer af. Het was af en toe nog een sport om het team op zaterdag van voldoende spelers te voorzien. De A1 leende wat spelers, de A3 ook en zelfs vanuit de B2 hadden we gastspelers, waarmee we toch op redelijke sterkte de wedstrijden in konden gaan.
We haalden zelfs de tweede ronde van de beker, maar toen was het ook snel voorbij.

We hadden ook enkele bizarre wedstrijden. Zoals de uitwedstrijd tegen Jonathan in schemer en blubber, en de wedstrijd tegen VOP enkele weken geleden die helaas ontspoorde. Maar ook mooie overwinningen op de kampioen Quick, uit bij DOVO en uit bij NVC, om maar enkele te noemen.
De opkomst bij de trainingen was ook nog wel eens een dingetje. Jaren ging dat prima, met trainingen 2 keer per week met de voltallige groep, maar dit jaar (en al ingezet vorige jaar) lagen de prioriteiten nog wel eens ergens anders. Kleine jongens worden groot, zullen we maar zeggen, en andere zaken krijgen soms de voorkeur, al dan niet terecht (studie, werk, blessures, het weer, geliefden etc.).

Na vele jaren trouwe dienst komt ook voor ons trainers/leiders een eind aan een tijdperk. Michel was altijd bereid op te draven, zelfs nadat hij dacht gestopt te zijn, of toen Stan stopte, hij bleef het team trouw en dat was top! Voor ons stopt na dit seizoen voorlopig onze trainerscarrière. En ook als leiders sluiten we onze loopbaan bij de jeugd van G.V.V.V. af. De voetbalschoenen kunnen in de wilgen gehangen worden.
We hebben het graag gedaan en mopperden wel eens, maar konden ook niet zonder voetbal. Ik zal voorlopig nog even op de achtergrond actief blijven, en als volgend jaar alles weer loopt het gaandeweg overdragen aan jullie als spelers, uiteindelijk zijn jullie oud en wijs genoeg toch om het zelf te gaan doen?

Rest nog een laatste training wellicht, en het leek ons leuk om binnenkort met iedereen nog een biertje te drinken en wat op een BBQ te leggen. Daar komen we in de app nog wel even op terug.

Hiermee sluit ik dan ook de berichtgeving via deze website af.
Het ga iedereen goed: spelers, ouders, supporters, trouwe chauffeurs, wasmoeders: bedankt voor jullie hulp op de achtergrond. Wellicht tot ziens langs de velden bij de senioren.

Roda 46 A5 - G.V.V.V. A2 4-5 (1-4)
7. Mike 0-1; 10. Nabil 0-2; 17. Mike 0-3; 27. Roda 1-3; 43. Nabil 1-4; 75. Nabil 1-5; 80. Roda 2-5; 84. Roda 3-5; 87. Roda 4-5;
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento